Dalam Kurungan

"Come To See A New "live Record" Song From Dk!!"

Genre: Alternative
Location: Ipoh, Perak
Year Establish: 2007
Website: http://www.myspace.com/dalamkurungan


 

About Dalam Kurungan

DALAM KURUNGAN ditubuhkan pada 12hb Oktober 2007..dulunya band ini membawa jenis genre music seperti punk and street rock..ianya hanya mampu bertahan selama 1 tahun sahaja..disebabkan setiap ahli kumpulan mempunyai genre music yang berbeza dan kefahaman yang berlainan, band ini bersetuju untuk berpecah..DALAM KURUNGAN senyap seketika selama 6 bulan sehinggalah ianya ditubuhkan kembali pada 01hb disember 2008 yang senang dikenali sabagai DK (dalam kurungan)..dengan image yang baru dan ahli yang baru membuatkan band ini menjadi berlainan..sekarang band ini membawa pelbagai jenis genre music seperti punk rock, indie rock, grunge, alternative rock, heavy rock dan sebagainya untuk memperkukuhkan lagi band ini..band ini juga mempunyai lagu dan lirik yang begitu hebat dan bertenaga.. diharapkan band ini akan bertahan buat selama-lamanya..sekian terima kasih daripada DALAM KURUNGAN..

more


Song title: Biarlah (acoustic)
Artist Name: Dalam Kurungan
Listen

Song title: Hidup Ini (live record)
Artist Name: Dalam Kurungan
Listen

Song title: Welcome Back (live record)
Artist Name: Dalam Kurungan
Listen


What say you?



Comments
fa8suck said:
DK! ingin mengucapkan Selamat Hari Keputeraan Sultan Perak Darul Ridzuan..
about three years ago 
mrsuperzealous said:
"We Are Generation For The Voice Of Peace!" Hey!we are SUPERZEALOUS! Support our Malaysia's underground music! Peace for our planet! :)
about four years ago 
fa8suck said:
DK SONG!!
about four years ago 
Phlox said:
alright, done.
about four years ago 
Booaya said:
yeah da join!!!... cam kenal je gmbr tu kat ne... kat R'one yea... skunk ney bkn R'one da kn?... skunk ney HS Studio ke amende ntah.. x igt heehehe
about four years ago 
Pesika said:
salam...
hai D.K... singah2 lah page kami.. dan dengarkan lagu kami... jgn lupe tinggalkan komen n pandangan k?
salam perkenalan... trus sokong muzik tempatan! out
(Pesona Musika)
about five years ago 
TheGroovys said:
add band kami juge!
about five years ago 
lost said:
carreeee voice je tak clear tapi best muziknye...keep it up!!! cari semula ape yang hilang meriahkan industri. add group aku k!
about five years ago 
nia90 said:
wah.....dalam kurungan dah byk fans la......beshnye
about five years ago 
zexel said:
support my band k..
the elipsis
about five years ago 
strangeyna said:
well, good luck! :)
about five years ago 
ulfa3489 said:
uh..suda join kamu la..
(;

about five years ago 
ohrara said:
yeah. bcome a fans o'dy. any gift 4 me? kih2.
about five years ago 
ukea7x said:
hahaha art of recording lebey ssh berbanding art of performing...
tuh yg sy hadapi skunk nih...
about five years ago 
fa8suck said:
Tq ukea7x..buat masa ini kite org ade 10 lagu yg pelbagai genre seperti punk rock, indie rock, grunge, alternative rock n street rock..tp ke 10 lagu tu belum di recordkan..inshallah..hujung tahun ini kite akan bt recording dlm beberapa lagu..
about five years ago 
ukea7x said:
aku mmg ske band yg men pelbagai genre...
about five years ago 
fa8suck said:
a new band in IPOH..
about five years ago